Home » Blogg
Tre dagar av konferens

Tre dagar av konferens

Hur ska vi energieffektivisera äldre hus utan att förvanska dem? Detta var den centrala frågan som vi ställde under tre dagar av konferens i Visby förra veckan.

Dag 1 var vigd för slutresultaten inom Spara och bevara-projekten. Flera intressanta resultat gällande allt från energieffektvisering av fönster till hur energisparstödet på 1970/80-talet förändrade den kulturhistoriska bebyggelsen presenterades. Inom kort publiceras bildspelen här på hemsidan.

Under dag 2 och 3 genomfördes den internationella konferensen EEHB2018 The 3rd International Conference on Energy Efficiency in Historic Buildings. 150 deltagare från 25 länder gjorde konferensen till en fantastisk mötesplats. 60 papers presenterades och alla går redan nu att läsa i den preliminära konferenspublikationen som du hittar här. Papers om livcykelanalyser och standards blandades med studier av värmepumpar och isolering. Forskare kunde även visa att små specifika beteende- och teknikförändringar har potential att förändra energiförbrukningen avsevärt.

2 Comments

  1. Pingback: Buy prep

  2. Pingback: most reliable psilocybin mushroom seller​

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *