Home » Blogg

Bild: Produkter från Ludwigsbergs Werkstad, ur Tekniska museets samlingar.

 

Vi öppnade nya numret av Energi & miljö och fastande direkt för artikeln ”Inte bättre förr men snyggare”. Den handlar om Sveriges VVS-museum i Bromma och till vår glädje planeras fler fördjupande texter i kommande nummer. På museet trängs prylar från olika tider och berättar om den utveckling som skett inom värme-, ventilations- och sanitetstekniken.  Föremålen vittnar om en tid då även den enklaste detalj kunde vara noga formgiven och dekorerad, då sanitetsporslin kunde vara turkost istället för vitt och då element kunde se ut som grönskande gjutjärn.

För er som är intresserade av att läsa mer om äldre tiders teknik i hemmen rekommenderas Joakim Hanssons bok ”Komfort framför allt, men även nytta och nöje”. Ett besök på hemsidan www.digitaltmuseum.se är också något vi rekommenderar. Testa exempelvis sökorden värmeelement eller ventilation och du kommer hitta en massa spännande bilder och föremål.

Bild: Vackert utformad ventilationslucka på timmerhus i Hälsingland. Fotograf: Mickelsson, Hilding, Hälsinglands Museum. Bild beskuren. https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/deed.en

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras.